QR Kod 2 cm’den daha ufak olmamalıdır. QR Kod içine yazılan kodun içerik miktarı arttıkça kod üzerindeki noktalar çoğalmaktadır. Problemsiz olarak taranabilmesi için QR Kod'un içerik miktarı arttıkça kod üzerindeki noktaların büyümesine izin vermelisiniz. Karakter sayısı arttıkça QR Kod boyutunu artırmalısınız.
Yukarıda verilen tabloda QR Kod üzerindeki karakter sayısına göre ebadını daha kolay düzenlemeniz için hazırlanmıştır.
QR Kodlarınızı farklı renk ve tasarımlarda oluşturabilir, dilerseniz içine logonuzu ekleyebilirsiniz. Fakat bu konum renk kontrastının ayarlanamaması durumunda okumayı zorlaştırmanın yanı sıra kullananların QR Kod bulunduğunu anlamasını dahi olanaksız hale getirebilir.
Genel anlamda siyah ve beyaz kodlar daha rahat okunmaktadır. Fakat renkli QR Kod oluşturmanız durumunda kontrastın yüksek olduğundan, arkaplan rengi ve QR Kod gövde renklerinin birbirinden rahat bir şekilde ayırt edilebilir olduğundan emin olun.
QR Kod Özellikleri;
- Her yönden okunabilir. QR kodu istediğiniz yönden tarama yapabilirsiniz.
- QR Kod hata düzeltme özelliği: QR Kod, üzerinde %30’a kadar herhangi bir kirlenme ya da hasar olması durumunda dahi okunabilir.
- QR Kod, daha fazla miktarda harf ve sayı barındırma kapasitesine sahiptir.
QR Kod Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;
- Oluşturduğunuz QR Kod 2 cm'den küçük olmamalıdır. Karakter sayısı arttıkça QR Kodunuz büyümelidir.
- QR Kod oluştururken verilen renklerin Tek renk olmasına dikkat edin. Siyah veya Beyaz kodu okumasında rahatlık sağlayabilirsiniz. (Siyah Örnek : C:0 M:0 Y:0 K:100)
- QR Kod yerleşiminde karışık nesnelerin olmadığı sade düz zemin üzerine QR Kodun arka planı beyaz üzerindeki QR kodun rengi siyah olacak şekilde yerleştirin.
- QR Kod 300 DPI veya vektörel olmak zorundadır.
Not: Arama motoru üzerinden “Generate Barcode Vector” yazarak, karşınıza çıkan sitelerden ücretsiz olarak, vektörel kalitede indirebilirsiniz.